torstai 28. heinäkuuta 2016

Tehtävä 3c

Kolmas tehtävä tehty, eli some-kokonaisuuden toteutussuunnitelma on valmis.

Päädyimme parini kanssa ideoiden ympäriinsä heittelyn jälkeen suunnittelemaan lukupiirin verkkoon Oamkin kirjastoalan opiskelijoille. Ilmeisesti alalla on pyörinyt joskus oikeakin naamatusten kokoontunut lukupiiri, mutta se ei ole säilynyt elossa näihin päiviin asti - koululle hilautuminen kerhotoimintaa varten luentojen jälkeen voi olla monelle hankalaa. Idea innosti meitä, sillä verkossa homma hoituu tietenkin oman tietokoneen tai mobiililaitteenkin ääreltä, ja halusimme nähdä voisiko toteutus oikeasti ottaa tuulta alleen opiskelijatoivereidemme keskuudessa.

Aihe toteutukseen tuli aika luontaisesti kun lähdettiin miettimään, mitkä asiat meitä kiinnostaa ja olisi meitä lähellä. Jotain hauskaa ja hyödyllistä mielellään tietenkin. Mikäpä olisi tuleville kirjastohoitajille sopivampaa kuin keskustella porukalla kirjallisuudesta? Nyt kirjoittaessa ajatus kuulostaa hiukan kuivalta touhulta, mutta olen varma että homman voi oikeilla keinoilla saada oikeinkin lystikkääksi.

Ympäristöksi valitsimme Redditin, sillä se on helppokäyttöinen, ja foorumintapaisen ympäristön saa askarreltua omien tarpeiden mukaiseksi näppärästi. Se jotenkin tuntuu sopivimmalta vaihtoehdolta aiheemme huomioon ottaen.

Jännityksellä sitten toteutusta tekemään ja seuraamaan, saadaanko homma oikeastikin polkaistua käyntiin!

- Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti